Готьова лекція

Стрімкий і мінливий розвиток господарських відносин у сучасному глобалізованому світі зумовив дискусію широкого кола фахівців щодо детермінації нової моделі подальшого економічного поступу, здатної сприяти подоланню внутрішніх і зовнішніх протиріч різних систем через їх усунення на міжнародному рівні. Ці протиріччя виникають за умов інтернаціоналізації господарської сфери на основі прогресивних та інноваційних технологій, з одного боку, і динамічних змін у розвитку національних економік— з іншого. Провідні експерти й науковці в галузі економіки вже протягом тривалого часу пов’язують вирішення зазначених питань з розширенням сфери відповідальності регуляторів, не обмежених державними кордонами, шляхом делегування певних повноважень урядів країн транснаціональним корпораціям або міжнародним організаціям, зокрема фінансовим і політичним об’єднанням. З огляду на відповідні тенденції розвитку світової фінансової системи та її інститутів, інтенсивну участь приватного капіталу на фінансових ринках, глобальний характер викликів і завдань, які постають у цьому контексті, актуалізуються питання стабілізації державних фінансів, протидії впливу фінансово-економічної кризи, що охопила більшість країн не лише на макро-, але й на мікрорівні

З метою об’єднання зусиль щодо організації програм внутрішньої академічної мобільності для учасників освітнього процесу між Державним університетом інтелектуальних технологій і зв’язку, Одеським державним аграрним університетом та Одеським національним технологічним університетом 01.11.2022 р. о 1200 була проведена у гостьова лекції на тему: «Антикризове управління в світі останніх наукових досліджень лауреатів Нобелевської премії». На лекції були пристні здобувачів вищої, аспіранти спеціальності 073 «Менеджент».

Спікер лекції, Ігор Геннадійович Бритченко – доктор економічних наук,  професор Університету менеджменту безпеки в Кошицях (Словаччина).

Лекція була присвячена дослідженню сучасного етапу розвитку антикризового управління на макро- і мікрорівні та конкретних заходів протидії кризам. Особливу увагу спікер приділив висвітленню актуальних питань реструктуризації, реінжинірингу, управління ризиками й контролінгу, акцентувавши її на розробленні систем раннього запобігання кризам і економічної безпеки.

Leave a Reply

Your email address will not be published.