Осінній ярмарок вакансій-2022

03.11.2022 для здобувачів вищої освіти став днем нових можливостей. В ОНТУ, урочисто відбувся «Осінній ярмарок вакансій-2022», в якому взяли участь представники ведучих підприємств України, викладачі та здобувачі. Присутні ознайомились з особливостями діяльності підприємств в сучасних умовах, здобувачі отримали можливість працевлаштування за оголошеними підприємцями вакансіями.

Необхідність проведення такого заходу обумовлена завданням удосконалення системи вищої освіти, одним із аспектів якого стає розширення контактів ЗВО з роботодавцями.

ОНТУ постійно підтримує і розширює співробітництво з керівниками підприємств та організацій, багато з яких є випускниками нашого закладу. Ефективне працевлаштування випускників неможливе без тісного зв’язку з асоціацією роботодавців міста, області, регіону. Це дозволяє нашому університету визначати потребу у фахівцях на підприємствах різних форм власності, а також укладати відповідні угоди щодо підготовки фахівців і їх працевлаштування.

Під час «Ярмарку вакансій» здобувач вищої освіти змогли більше дізнатися про вимоги роботодавців до знань та навичок молодих фахівців. Представники підприємств, запропонували вакансії випускникам, розповіли про умови праці та можливості кар’єрного росту, провели співбесіди з ними, підбираючи кваліфіковані кадри та формуючи перспективні бази кадрового резерву. Виробничники наочно презентували діяльність своїх підприємств, відповідали на всі поставлені запитання, роз’яснювали соціальну політику своїх організацій.

Під час заходу представники підприємств і викладачі випускових кафедр університету обговорили питання адаптації навчальних програм підготовки фахівців до вимог ринку праці, практичної підготовки студентів та їх працевлаштування на довгострокову перспективу. До ефективного механізму співпраці ОНТУ з роботодавцями, зокрема, варто віднести укладання угод з базовими підприємствами щодо проходження виробничих та дослідницьких практик.

Зустріч пройшла в теплій, дружній атмосфері!

Leave a Reply

Your email address will not be published.