Ділова гра “Життєвий капітал”

Ігрові технології в навчанні сприяють активному залученню студентів до процесу навчання, покращуючи їхній самостійний пошук рішень і розвиток критичного мислення. Вони формують умови для засвоєння навчального матеріалу через інтерактивні методи, підвищуючи доступність та зацікавленість студентів.

28.09.2024 р. серед студентів 1 курсу спеціальності 073 «Менеджмент» було проведено ділову гру «Життєвий капітал». Гру проводили доц. кафедри Менеджменту і логістики Дроздова В. А. і директор навчально-консалтинговий центр «Малого та середнього бізнесу», доктор філософії Седіков Д. В.

“Життєвий капітал” – це симуляційна гра, що моделює різні аспекти фінансового життя та бізнесу. Це сучасна українська версія всесвітньо відомої бізнес-ігри “Кеш Флоу”, яка допомагає учасникам навчитися управляти своїми особистими фінансами та розвивати фінансову грамотність. Основою завданням бізнес гри є аналіз та навички взаємодії з грошовим ресурсом. У процесі проходження гри Ви навчитеся керувати, зберігати, накопичувати та розпоряджатися своїми фінансами. Саме українська версія гри Життєвого капіталу максимально адаптована під наш менталітет та українську фінансову реальність.

Усі основні фінансові операції, що діють в Україні, включені до ігрового процесу:

  • кредити
  • депозити
  • накопичення
  • грошова “подушка безпеки”

У процесі гри Ви навчитеся використовувати цінні папери, купувати та продавати нерухомість, вивчати малий та великий бізнес. Гра моделює різні життєві процеси: інфляція, звільнення, спадщина, весілля, народження дітей та багато інших. Гра Життєвий капітал – гарний спосіб підвищити фінансову грамотність дітей та дорослих