28 квітня -Всесвітній день охорони праці.

Ідея започаткувати такий особливий день з’явилася після того, як у 1989 році американські та канадські робітники та профспілки провели День вшанування пам’яті працівників, які загинули на роботі. Лише у 2003 році Всесвітній день охорони праці отримав свою сучасну назву.

У міжнародний день охорони праці в Україні також відзначають День охорони праці (указ Президента України № 685/2006, виданий 18.08.2006). День охорони праці в Україні запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів  державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.

29.04.2024 р. на кафедрі менеджменту і логістики пройшов семінар, присвячений означеному святу. Семінар повела ст. викл. Коренам Є. М.

В умовах повномасштабної війни питання охорони праці набувають особливого значення. Проблеми тіньової економіки, незадекларованої праці, виробничого травматизму завдають великої шкоди обороноздатності країни та економіці. Не достатньо лише говорити про необхідність зниження рівня незадекларованої праці та травматизму на виробництві. Це – постійна робота, яка не повинна ні на мить припинятися. Цю думку важливо донести до всіх, хто відповідає за життя та здоров’я працівників, і День охорони праці – гарна нагода для цього.

Leave a Reply

Your email address will not be published.